[Go to site: main page, start]

0% found this document useful (0 votes)
8 views2 pages

JavaScript, HTML, Java & JDBC Quiz

Uploaded by

maduri15251
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
8 views2 pages

JavaScript, HTML, Java & JDBC Quiz

Uploaded by

maduri15251
Copyright
© All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd

JavaScript, HTML, Java and JDBC Quiz

Multiple Choice Questions (MCQs):


1. What does the abbreviation HTML stands for?
A) Hyper Text Markup Language B) High Markup Language
C) Hyper Text Markdown Language D) None of the above
Answer: A

2. How many sizes of headers are available in HTML by default?


A) 5 B) 1 C) 3 D) 6
Answer: D

3. When does Exceptions in Java arise in code sequence?


A) Run Time B) Compilation Time
C) Can Occur Any Time D) None of the mentioned
Answer: A

4. Which of these keywords is not a part of exception handling?


A) try B) finally C) thrown D) catch
Answer: C

5. A collection of elements of the same data type which may either in order or not, is called:
A) String B) Array C) Serialized Object D) Object
Answer: B

6. CSS stands for:


A) Cascade style sheets B) Color and style sheets
C) Cascading style sheets D) None of the above
Answer: C

7. What is the correct HTML for creating a hyperlink?


A) <a name="">A</a> B) <a>B</a>
C) <a href="[Link]
D) <a url="[Link]
Answer: C

8. What is the original name of Java programming language?


A) J++ B) C++ C) OAK D) TEAK
Answer: C

9. Which JDBC driver type is the most commonly used?


A) Type 1 B) Type 2 C) Type 3 D) Type 4
Answer: D
10. A good way to debug JDBC-related problems is to enable?
A) JDBC tracing B) Exception handling
C) Both a and b D) None of the above
Answer: A

Fill in the Blanks:


1. [Link]() JavaScript method is used to write HTML output.
2. The HTML element <form> is used to create a form.
3. A class in Java is defined using the class keyword.
4. Static variables in Java are declared as static.
5. import [Link]; is the syntax to import the math library in Java.
6. In Java recursion is a process allowing methods to call itself.
7. JavaScript objects are written with curly braces {}.
8. There are 3 keywords in JavaScript to declare variables or constants (var, let, const).
9. JDBC-ODBC driver is also known as Type 1 driver.
10. JDBC API supports two-tier and three-tier architecture model for accessing the database.
11. JavaScript objects are written with curly braces {}.
12. There are 3 keywords in JavaScript to declare variables or constants (var, let, const).
13. JDBC-ODBC driver is also known as Type 1 driver.
14. JDBC API supports two-tier and three-tier architecture model for accessing the database.
15. A class in Java is defined using the class keyword.
16. Static variables in Java are declared as static.
17. import [Link]; is the syntax to import the math library in Java.
18. In Java recursion is a process allowing methods to call itself.
19. [Link]() JavaScript method is used to write HTML output.
20. The HTML element <form> is used to create a form.

You might also like